Meer dan een half jaar radiostilte omdat ik niet uit mijn woorden kwam en maandenlang over mijn verhaal nadacht…

Meer dan een half jaar radiostilte omdat ik niet uit mijn woorden kwam en maandenlang over mijn verhaal nadacht…

Vaak vragen mensen mij; ‘wat doe je nou precies nu?’ en dan verwachten ze dat ik een heel verhaal vertel over hoe ambitieus ik ben en spannende reisverhalen.. Want dat hoort nu eenmaal bij een internationale baan, toch? En al helemaal als je een fancy titel hebt. Nou dat valt wel mee, en in een zin uitleggen wat mijn werk nu precies inhoudt, nou dat valt dan weer tegen.

Sinds het begin van 2019 ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe baan. Een echte baan. Een baan bij SecurIT als Marketing en Communicatie Manager Europe! Klinkt duur, toch? Maar eigenlijk valt het best wel mee. Het is een ratjetoe van werkzaamheden die ik mag uitdragen, en eigenlijk alles wat ik tijdens de opleiding Bedrijfscommunicatie heb geleerd komt wel van pas. Maar de extra projecten buiten de studie om, die bereidde me echt voor op dit werk (en toch ook weer niet).

‘Wat houdt het nou echt in? Cut to the case!’ hoor ik je zeggen. En ik moet je schoorvoetend vertellen, ik vind dit lastig. Dit artikel, mijn verhaal, staat al sinds februari in mijn ‘concepten’, en ik denk dat ik hem nu wel vijf of zes keer opnieuw heb geschreven. In mijn hoofd dan wel, want ain’t nobody got time to write an essay, en zo voelt dit stuk wel een beetje. Mijn werk was oorspronkelijk gepitcht als het onderhouden van teksten op de website (ik hoefde me alleen over de tekst te ontfermen), social mediakanalen en het werven van collega’s. Daarnaast zou ik ondersteunend werk doen voor sales en misschien een brug slaan tussen Amsterdam en Greenville wat betreft communicatie. Oh en af en toe een event organiseren. Nou, als dat het was, dan had ik op zich al wel genoeg te doen, toch?

Juist, en toch voelt het soms aan alsof ik niet genoeg doe. Dus bemoeide ik me ook over zaken zoals het opzetten van een gedegen website, met SEO en beveiligingsheaders (waarvan ik van het laatste amper iets af wist), ik dook in de wereld van Identity and Acces Management, haalde certificaten voor allerlei vendoren en leerde de stugheid van Word en Powerpoint op een geheel nieuw niveau. Een ding is zeker, een persoon is nooit uitgeleerd!

Iets meer dan een half jaar later, en ik was eindelijk bereid om dit af te schrijven. In eerste instantie schreef ik een stukje over het maken van content en hoe het was om foto’s te maken binnen een bedrijf waarbij AVG om de twee seconden toch een keer benoemd kan worden (wij zorgen ervoor dat jouw IAM op orde is en volgens de wet ook naar behoren werkt, en ja, daar valt AVG dus ook onder, dus een stukje fotografie en jezelf blootstellen aan publiek was wel een dingetje)… Alleen dit werk is zoveel meer dan dat. Het gaat om beleid, om waarden, reorganisaties, internationaliseren, automatiseren, ondersteunen, innoveren en nog heel veel meer buzz-woorden. Ik raak er zo af en toe ook een beetje overwelmd van, en dan is het eigenlijk wel fijn om het van me af te schrijven!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *