Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat

“Een meeloopstage? Daar moet ik vroeg mee aan de slag gaan.” Zo hoor ik mezelf dat denken eind 2016. Mijn huisgenootje moest een beetje lachen, want wie gaat er nou een jaar vantevoren bedenken waar ze aan de slag wil gaan?

Nou ik dus eigenlijk ook niet. En toch deed ik het. Ik raadpleegde mijn LinkedIn, google en al die verschrikkelijke websites van de Hogeschool om een goede match te vinden. Als het ‘t dan net niet was wat ik zocht, dan dacht ik bij mezelf ‘geeft niet, het duurt toch nog een jaar voordat ik echt iets moet hebben’. En zo zat ik dus in de bankjes te kijken naar de diverse mogelijkheden.

Even zoeken

Als tweedejaars durfde ik nog niet echt ergens op te klikken en omdat ik al wist dat ik een half jaar langer bij de Green Office HU zou blijven als Coördinator Communicatie en zichtbaarheid. Handjevol werk dat ik beter naast ‘regulier’  schoolwerk kon doen dan naast 40 uur keihard beunen.

Met die overwegingen in mijn achterhoofd begon ik toch net voor de zomer te twijfelen of ik niet al iets moest kiezen. En dat deed ik ook. Mijn oog viel op Rijkswaterstaat en ik dacht bij mezelf ‘dit is gewoon het verlengde van mijn voorgaande ervaringen!’, dus ja, ik dacht hier ga ik solliciteren.

Hoop opgegeven

Het antwoord of ik op gesprek mocht komen, nou dat bleef maar uit. Halverwege augustus had ik de hoop eigenlijk wel opgegeven. Ik kreeg maar niks te horen, en had eigenlijk nog niks nieuws gezien wat me leuk leek. Ik moest me op dat moment ook nog concentreren op de Utrechtse Introductiedagen, dus ik vond het eigenlijk ook wel een beetje prima zo. Ik had nog ruim de tijd en besloot om in het nieuwe studiejaar wel verder te zoeken.

En dan start je toch!

En dan werd ik toch gebeld. Of ik nog interesse had en langs wilde komen voor een gesprek? Ja natuurlijk! Wel even spannend. Maar ik ging er vol goede moed in, en terecht. Ik moest alleen nog wel even vertellen dat ik pas in februari 2017 aan de slag wilde gaan, want ik moest eerst nog even een opvolger regelen voor mijn bijbaan en ik vond het een beter idee om pas in het tweede helft van het studiejaar aan de slag te gaan bij Rijkswaterstaat.

En dat deed ik ook. Nadat alles geregeld was, ging ik aan de slag met een klein team voor de Social Media. Wist ik veel dat ik hier zoveel energie en plezier in zou krijgen, laat staan dat ik ook zoveel mogelijkheden kreeg binnen de stage. Zo leerde ik Coosto binnenstebuiten kennen en leerde ik meer en meer over (het gebruik van) big data.

Ik kwam ook op de meest gekke plekken, zoals de Markerwadden tijdens de verkiezingsdagen, de Kazematten in Nieuwegein, de diverse wateren en ohja.. Dag van de Bouw was ook een leuk uitje! 

Maar wat bracht jij daar dan?

Ik hoop dat ik er iets moois heb achtergelaten. Niet alleen maar foto’s, talloze berichtjes op Social Media, maar ook een werkomgeving en inspiratie. Het was voor mij in ieder geval een mooie leerplek, waarbij er veel mogelijk was en ik veel autonomie kende. Een absolute aanrader! En eigenlijk ook te veel om in één post te schrijven!


Facebook


Twitter


Linkedin


InstagramGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *