Een omweg naar huis

Een omweg naar huis

Je staat bij de halte te wachten op die ene bus die je naar huis zal brengen. Het welbekende groen/blauw en wit komt je tegemoet rijden. Geen enkele andere bus, behalve jouw bus moet rijden, dus je stapt in. Compleet overtuigd dat het de juiste bus is. Soms val je in slaap op de route, maar dat geeft niet, je kan dezelfde route dromen en wordt altijd op hetzelfde moment wakker. Andere dagen blijf je wakker en verwonder je je over de subtiele veranderingen die je op de route tegenkomt.

Vandaag viel ik half in slaap, maar werd klaarwakker toen ik het, mij welbekende, landschap in het onbekende wonderschoon zag veranderen. Niet gauw daarna begreep ik dat ik in de verkeerde bus was gestapt en onderweg was naar Rotterdam in plaats van mijn kleine, geliefde, pittoreske dorp, Arkel. Met nog maar een paar procent op de mobiel en weinig uitwijkmogelijkheden, heb ik mezelf toch nog door ‘het zuiden’ van het land weten te manoeuvreren. Terwijl ik van het ‘nieuwe’ uitzicht kon genieten!

TLDR/Moraal van het verhaal: kijk altijd in welke bus je stapt, en als je dan toch de verkeerde pakt, kan je beter genieten van het onbekende dan te flippen van wat je al bekend is!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *