Er als de kippen bij

De communicatie van Selficient

De communicatie van Selficient

In oktober 2016 sloot ik me aan bij Selficient. Ik leerde vier jongens kennen die samen een bijzonder project op poten wilden zetten binnen de Hogeschool Utrecht. Zij vertelden mij en vier andere communicatiestudenten over een zelfvoorzienend huis dat zij aan het ontwerpen waren. Hiervoor deden zij mee aan een internationale wedstrijd in Denver, maar zonder onze hulp zouden ze het niet redden in de competitie en ook niet binnen de Hogeschool Utrecht. Wij konden daar verandering in brengen, maar de catch was wel dat we binnen een week onze ideeën moesten pitchen, want in november was de volgende deadline gesteld en juist daar was de communicatie hard voor nodig.

Duizendpoot

In die eerste paar maanden was het voor ons, de communicatiedames, hard bikkelen. We moesten evenementen organiseren, naar netwerkborrels gaan en pitchen, sponsoren tevreden stellen, studenten begeleiden, studenten werven, marketingstunts bedenken, Social Mediakanalen opzetten en tegelijkertijd de deadlines van de wedstrijd Solar Decathlon in de gaten houden, want vanaf dat moment zouden wij ook moeten helpen met het ontwikkelen van beeldmateriaal en het verhaal rondom Selficient.

Amerika

In mei 2017 werd me gevraagd of ik mee wilde naar Amerika, om ook daar het huis te bouwen en ook de communicatie daarin draaiende zou houden. Het addertje ditmaal was dat ik in de zomervakantie in ieder geval een deel zou moeten helpen met het opbouwen van het huis en de communicatie rondom Selficient. Gezien ik toentertijd geen VCA had, moest ik die eerst halen om aan de slag te kunnen. Na het halen van de VCA werd het beunen in Utrecht. Niet alleen wilden we meer bekendheid werven (uiteindelijk ook aardig gelukt!), maar we hielpen ook met het inpakken van het huis en voorbereiding voor de reis.

In Amerika werd er een schepje bovenop de werkzaamheden gedaan. We moesten nu ook echt helpen met het huis in elkaar te zetten. Ik hield me daarbij bezig met de gevelbekleding. Al het harde werk werd geloond, want het huis stond er na 10 dagen en we wonnen er de publieksprijs mee! (ook grotendeels door onze online (communicatie)fans)

Vervolg

Om geen vertraging op te lopen, volgde ik de minor Project van je Leven. Tijdens de cursus ben ik dus meegegaan naar Amerika en na Amerika hebben wij binnen het projectteam het een en ander neergezet om volgende trajecten uit te zetten en te ondersteunen. Selficient gaat op die manier door. Ze doen weer mee met de Solar Decathlon in Hongarije èn zal het huis op de Uithof geplaatst worden! 

Ik kijk er in ieder geval naar uit.


Facebook


Twitter


Linkedin


InstagramGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *